In Overijssel is het heerlijk wonen. U vind hier namelijk een paar prachtige steden terug, maar ook het landschap hieromheen zorgt ervoor dat Overijssel niet voor niets zo populair is. U woont hier namelijk over het algemeen wat landelijker. Met gemeentes als Zwolle, Enschede, Kampen en Hengelo vind u de grotere steden terug waar degene die wat minder van het landelijke houden toch heerlijk kunnen wonen. Echter om deze grote steden heen vind u ook talloze kleinere steden en dorpjes terug waar het heerlijk rustig wonen is, en toch nog dichtbij de grotere steden. Overijssel is tevens een provincie met een rijke geschiedenis en vele leuke activiteiten. U vind hier ook vele leuke attractieparken, festivals en vele andere activiteiten terug welke het hele jaar door georganiseerd worden. Kortom Overijssel is een provincie waar veel te beleven is, en een stuk minder drukte te vinden is dan de randstad.

Huren in Overijssel

De provincie Overijssel is een grote provincie en hier gaan wonen is een redelijk ruim begrip. Door een uitstekend wegennet en een goede OV verbindingen naar vele buitengebieden, maakt het voor de forens niet zo uit waar je komt te wonen. De wegen zijn namelijk over het algemeen niet overbelast waardoor wonen direct bij het werk niet meteen een noodzaak is. Daarbij is het huuraanbod in de provincie heel divers en ook een stuk betaalbaarder dan in andere delen van Nederland. Een huurwoning vinden kunt u via de aanwezige woningcorporaties doen, echter als u niet ingeschreven staat kan hier toch wel een paar jaar overheen gaan voordat u iets heeft. Via websites als Ikwilhuren.nl, Esteon en Direct wonen kunt u echter wel direct een woning huren. Dit zijn allemaal woningen uit de vrije huursector, waardoor de woningen vaak wel iets duurder zijn dan de sociale huurwoningen.

Een woning huren is daar in tegen wel snel geregeld. U heeft daarbij ook de keuze uit volledig ingerichte appartementen en woningen. Zeker voor de starter of de forens die tijdelijk iets in de buurt nodig heeft kan dit een ideale oplossing zijn.